Λέξημα / Πεζογραφία / Είσαι ένα κτήνος, ΒίσκοβιτςΑνώνυμος επισκέπτης
Πεζογραφία Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #97 | Αποστολή από ISIDOROS |
   Δευ 1 Νοε 2004 
Alessandro Boffa
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς
Χωρίς εξώφυλλο
Οι απίστευτες μεταμορφώσεις του Βίσκοβιτς
Alessandro Boffa
«Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς»
Μετάφραση Ρούλα Στράτου
Εκδόσεις: Αιώρα. 2003. Σελ. 142

    Ποιος είναι αλήθεια ο Βίκσοβιτς και γιατί αποκαλείται κτήνος; Ο Βίσκοβιτς είναι ένα ερμαφρόδιτο σαλιγκάρι, ένας παπαγάλος που μιλάει για αγάπη, ένα αστυνομικό σκυλί που ασπάστηκε το βουδισμό, ένα μικρόβιο με σύμπλεγμα κατωτερότητας, ένα λιοντάρι ερωτευμένο με μια γαζέλα, ένας καρχαρίας, ένα σκουλήκι και πολλά άλλα «κτήνη».
    Ο  Alessandro Boffa, με το πρώτο του αυτό βιβλίο καταπιάνεται με το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων, μεταμορφώνοντας το Βίσκοβιτς σε 20 διαφορετικά είδη της πανίδας του πλανήτη. Τα κείμενα του έχουν διάσπαρτους συμβολισμούς, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα που σαρκάζει και προκαλεί αβίαστα γέλιο.
    Μοιάζουν τα ζώα με τους ανθρώπους; Έχουν περίεργα βίτσια τα ζώα; Ποιοι είναι οι διάλογοι τους; Ο «Γούντυ Άλλεν των ζώων» όπως τον αποκαλεί η γερμανική εφημερίδα Die Wielt συνθέτει απολαυστικές ιστορίες που απαντούνε σε μια σειρά τέτοιων ερωτημάτων, έχοντας σαν βάση του τις σπουδές στην βιολογία και συνεπώς την πολύ καλή γνώση του κόσμου των ζώων.
    Πρωτότυπο και ελκυστικό το βιβλίο του Boffa, δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αναγνώστη με τις ξεκαρδιστικές μεταμορφώσεις του Βίσκοβιτς και της συνήθως αγαπημένης του Λιούμπα. Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων κάνει «παρέλαση» μέσα από τα κείμενα, προσκαλώντας μας να γνωρίσουμε καλύτερα τον θαυμαστό κόσμο των ανθρώπων.

Σιδέρης Ντιούδης
Για το www.lexima.gr

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.