Λέξημα / Εκδηλώσεις / Κωστή ΠαλαμάΑνώνυμος επισκέπτης
Εκδηλώσεις Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #876 | Αποστολή από ?????? |
   Παρ 16 Ιαν 2004 
Κωστή Παλαμά
15/2-24/2 εικαστικές εκδοχές πάνω στο ποίημα «Φοινικιά» του Κωστή Παλαμά
«Της γης το μέγα καρδιοχτύπι...»
εικαστικές εκδοχές πάνω στο ποίημα «Φοινικιά» του Κωστή Παλαμά
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 60 χρόνων από το θάνατο του Κωστή Παλαμά διοργανώνει ομαδική έκθεση σπουδαστών και αποφοίτων του Ζ' εργαστηρίου ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με θέμα την ποίηση του Κωστή Παλαμά.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δράσεις όπως: παραγωγή κινητής έκθεσης και λευκώματος για τη ζωή και το έργο του Κωστή Παλαμά, έκδοση σειράς ανθολογιών που αφορούν διαφορετικές όψεις του έργου του και οργάνωση κύκλου συζητήσεων στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2004 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2004, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Η έκθεση, με τίτλο: «Της γης το μέγα καρδιοχτύπι...», εικαστικές εκδοχές πάνω στο ποίημα «Φοινικιά» του Κωστή Παλαμά, δίνει υπόσταση στο διάλογο μεταξύ ποίησης και ζωγραφικής και αναδεικνύει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το κορυφαίο αυτό ποίημα του Κωστή Παλαμά για νέους αλλά ώριμους εικαστικά καλλιτέχνες.
Συμμετέχουν με έργα τους 16 σπουδαστές και απόφοιτοι του εργαστηρίου ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Οι εξής: Νίκος Δούλος, Νικόλ Κάπαρη, Μαγδαληνή Κουμπαρούλη, Σοφία Κυριακού, Ιωάννα και Χριστίνα Μπαλή, Σοφία Μπέμπεζα, Παναγιώτα Ντεϊμεντέ, Ραλλού Παναγιώτου, Μαρούσα Παραβάλου, Μαρισόφη Σαρέλα, Νίκος Σεπετζόγλου, Λίτσα Σεπυργιώτη, Λήδα Τεντόμα, Γιώργος Τσάτσος, Δήμητρα Χανιώτη.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσες 29 και 30)
Διάρκεια έκθεσης: 15 - 24 Ιανουαρίου 2004
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00
(εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής)
Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: 210-3621601 & Εθνικό Κέντρο Βιβλίου: 210-9200303.

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.