Λέξημα / Λογοτεχνικά περιοδικά / ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑνώνυμος επισκέπτης
Λογοτεχνικά περιοδικά Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #632 | Αποστολή από ?????? |
   Τρι 13 Ιαν 2004 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ

Το λογοτεχνικό περιοδικό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ με ιστορία από το 1936 με ιδρυτή τον Μελή Νικολαίδη,   είναι ένα φύλλο λόγου , τέχνης και πολιτιστικής καλλιέργειας με στόχο την προώθηση της λογοτεχνικής γραφής και της ποιοτικής έκφρασης.

Πολυποίκιλο με θέματα από όλα τα λογοτεχνικά είδη , παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, καταπιάνεται από τον Σκαρίμπα μέχρι τον Πόε κι από τον Καβάφη και τον Παλαμά  ίσαμε τον Εγγονόπουλο.

Ποίηση , δοκίμια , αναφορές και διηγήματα, συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ, όπου ακόμα κι ο ασχολούμενος περί τα λογοτεχνικά αναγνώστης μπορεί να συμμετάσχει δίνοντας ένα κείμενο του που βέβαια να πληρεί τις προδιαγραφές ποιότητας  του περιοδικού. Το περιοδικό στέκεται κοντά στους νέους, όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στο πνεύμα αναγνώστες.

Χαρακτηριστικό του τα μοναδικά ανέκδοτα ντοκουμέντα παρμένα από το αρχείο του διευθυντή του Μιχάλη Σταφυλά, τεκμηριωμένα και συγκλονιστικά, καθώς επίσης και τα σπουδαία αφιερώματα σε μεγάλους λογοτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας που γίνονται ανά χώρα. Ως τώρα έχουν γίνει σε Γάλλους , Ρώσους, Αμερικάνους και Άγγλους συγγραφείς. Το επόμενο αφιέρωμα στους Γερμανούς λογοτέχνες συνεχίζεται με το τεύχος 155 που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2004

Το περιοδικό τιμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 μαζί με τον διευθυντή του Μιχάλη Σταφυλά από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας , την Ακαδημία Αθηνών. Αυτό νομίζουμε από μόνο του τεκμηριώνει την σφραγίδα ποιότητας του περιοδικού «Πνευματική Ζωή». Η συνδρομή για 6 τεύχη ετησίως είναι στην καθαρά φιλική τιμή των 20€.

Διατίθενται δωρεάν παλαιότερα τεύχη της «Πνευματικής ζωής»
Τηλ. Επικοινωνίας 210 7789415, 210 - 7787292, 210  9588333
e-mail : bm-aepsvt@otenet.gr


Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.