Λέξημα / Βήμα του Αναγνώστη / Για δασκάλουςΑνώνυμος επισκέπτης
Βήμα του Αναγνώστη Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #629 | Αποστολή από Chryssa |
   Πεμ 28 Σεπ 2006 
Για δασκάλους
Τέρψεις και ημέρες ανάγνωσεις - Μελετήματα για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο Δημοτικό Σχολείο, Τζίνα Καλογήρου, εκδ.Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος 1999
Το βιβλίο αυτό καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Με άρτια τεκμηριωμένο επιστημονικό λόγο, που κατατοπίζει χωρίς να κουράζει, αλλά και ποιητικότητα, προτείνει λύσεις στον δάσκαλο που θεωρεί ότι χρειάζεται "τονωτικές ενέσεις" για την ώρα της λογοτεχνίας στην τάξη του.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου προσεγγίζονται τα ρεύματα του υπερρεαλισμού, του συμβολισμού και του αισθητισμού και προτείνονται εξαιρετικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να εξοικειώσουν τους μαθητές με τα ρεύματα αυτά.  
Στο δεύτερο μέρος ξεχωρίζει μια άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη για την παιδική ποίηση του Ρίτσου, ενώ είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές η εισαγωγή στον μεταμοντερνισμό με αφορμή το έργο του Μπουλώτη και το κεφάλαιο που αφορά την παρουσία τουυ Παπαδιαμάντη στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία.

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.
 
Τοποθετηθείτε (1 σχόλιο)
clay
Κυρ 21 Σεπ 2008
Φεύγοντας από τη Ββάθμια εκπαίδευση τα παιδιά πέφτουν στις αγκάλες εκείνων που έχουν κάνει την τέχνη ο'τι μπορείς να φανταστείς!!!
Πρέπει να συνδεθείτε ή να κάνετε εγγραφή για να τοποθετηθείτε.