Λέξημα / Πεζογραφία / Τίποτα δεν γίνεταιΑνώνυμος επισκέπτης
Πεζογραφία Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #59 | Αποστολή από ISIDOROS |
   Πεμ 26 Φεβ 2004 
Χουάν Μαδρiδ
Τίποτα δεν γίνεται
Εξώφυλλο
Αστυνομικό μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Opera. Μετάφραση Κρίτων Ηλιόπουλος
   Η ισπανική λογοτεχνία, τα τελευταία χρόνια διεισδύει όλο και με πιο έντονους και γοργούς ρυθμούς στην ελληνική εκδοτική αγορά.
   Ο Χουάν Μαδρίδ, από τους διασημότερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Ισπανία,     -με περισσότερα από εικοσιπέντε βιβλία στο ενεργητικό του- παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό με ένα τυπικό «νουάρ» μυθιστόρημα, που έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.
   Στο «τίποτα δεν γίνεται», περί αυτού ο λόγος, η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, τα χρώματα μουντά και μοτίβο της δράσης αποτελεί η νύχτα του υποκόσμου.
   Άνθρωποι του «περιθωρίου», επιφανείς δικαστικοί, πόρνες και επιθεωρητές εναλλάσσονται στη εξέλιξη της πλοκής, που ζωντανεύει με την συνεχή χρήση των διαλόγων.
   Πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο Σιλβέριο Ρόκα που εξαπατήθηκε από τους πρώην συνεργάτες του και βασική του επιδίωξη η αναζήτηση της εκδίκησης. Η αναζήτηση αυτή, θα μας συνοδεύσει καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης με αρκετά παραστατικό τρόπο, αφήνοντας να φανεί η γνώση των άγραφων νόμων του υποκόσμου απ' τον Μαδρίδ.
   Καταλήγοντας, θα λέγαμε ότι το εν λόγω μυθιστόρημα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, όπως αδιάκοπο σασπένς, μυστήριο και αρκετά περιγραφικό λόγο.

Σιδέρης Ντιούδης
Για το www.lexima.gr  

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.