Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / Τα νέα 19/3/2006Ανώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #430 | Αποστολή από ?????? |
   Κυρ 19 Μαρ 2006 
Τα νέα 19/3/2006
Διακρίσεις της ελληνικής ποίησης στο εξωτερικό και ένας νέος εκδοτικός οίκος στην Πάτρα ...

Διακρίσεις της ελληνικής ποίησης στο εξωτερικό και ένας νέος εκδοτικός οίκος είναι τα νεώτερα σύμφωνα με τα δελτία τύπου που λάβαμε:


Διεθνείς διακρίσεις για τον ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο από τη Λάρισα, για την τελευταία του ποιητική συλλογή «Νοητή Γραμμή», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2005: Ανακοινώθηκε ότι ο ποιητής και ιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης από τη Λάρισα με τα ποιήματά του «Ιδανικά»,  «Ψευδαισθήσεις» και «Το τέλος» είναι στην τελική λίστα των υποψηφιοτήτων στις Η.Π.Α. για το βραβείο «Muses Prize» για το «Καλύτερο Ποίημα της Χρονιάς» για το 2005. Το ποίημά του «Το τέλος» είναι επίσης στην τελική τετράδα υποψηφιοτήτων του βραβείου «Μuses Prize» για το  «Καλύτερο Τραγικό Ποίημα της Χρονιάς» για το 2005.


Με την ποιητική συλλογή «Προσωπικά (Υπο)κείμενα» της Ελίνας Τραϊφόρου, έκανε την επίσημη εμφάνισή του ο νεοσυσταθείς εκδοτικός οίκος Χαραμάδα που εδρεύει στην Πάτρα. Τα στοιχεία του εκδοτικού οίκου είναι: Εκδόσεις Χαραμάδα, ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 168, Τ.Κ. 26005  Πάτρα, τηλ. 2610 342886                                                          


Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.