Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΑνώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #281 | Αποστολή από ?????? |
   Σαβ 21 Φεβ 2004 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
το «ΑΜΟΝΙ» , ένα νέο στέκι για τους βιβλιόφιλους στα Πετράλωνα
ΜΕΤΑ-ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ / ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ


ΑΜΟΝΙ
Την Τρίτη 24 Φλεβάρη 2004, σε μια ήσυχη πλατεία των Πετραλώνων με πολιτισμένο όνομα, την ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, τέσσερα μόλις στενά από τον τοπικό σταθμό του ΗΣΑΠ  ανοίγει ένα νέο στέκι για τους βιβλιόφιλους, το «ΑΜΟΝΙ» που φιλοδοξεί να εκδώσει και καλούς Έλληνες συγγραφείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μετα-ορθολογικής λογοτεχνίας με πρώτο από όλους τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και το βιβλίο του «Ψευδή Σημεία Επαφής» που θα κυκλοφορήσει σύντομα…..
Ο διττή υπόσταση του εν λόγω χώρου εκφράζεται από την λειτουργία του και ως βιβλιοπωλείο. Στο «ΑΜΟΝΙ» ο καθένας θα μπορεί να αγοράσει ένα καλό βιβλίο σε φθηνές τιμές ακούγοντας παράλληλα μία γνώμη ή έναν αντίλογο για το βιβλίο που επέλεξε. Πάραυτα, επισημαίνεται ότι ο βιβλιοπώλης ΔΕΝ θα εκτελεί χρέη ψυχολόγου. Στο «ΑΜΟΝΙ» θα μπορεί κανείς να βρει νέες εκδόσεις, καλά βιβλία (κατά τη γνώμη του βιβλιοπώλη) από όλες τις εποχές, θα μπορεί να παραγγέλνει τα βιβλία που επιθυμεί και να βρίσκει σπάνια ή λιγότερο σπάνια μεταχειρισμένα σε εξαιρετικές τιμές.
Λόγω του γνωστού και αρχέγονου φαινομένου που λέγεται «Η κατάρα της Κυριακής» που σχετίζεται με την βαρεμάρα που μαστίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας κάθε Κυριακή απόγευμα όπου όλοι φαίνονται να είναι απασχολημένοι ενώ καταλήγουν να βαριούνται μπροστά στο χαζοκούτι μόνοι τους, λόγω λοιπόν του συγκεκριμένου φαινομένου που οι ειδήμονες έχουν αποφανθεί ότι καταπολεμείται μόνο με σεξ αποφασίσαμε το «ΑΜΟΝΙ» να παραμένει ανοικτό και την αποφράδα ημέρα το απόγευμα από τις έξι (18:00) μέχρι τις δώδεκα  τα μεσάνυχτα (24:00), όχι για σεξ αλλά για καφέ, κουβεντούλα και φυσικά για βιβλία γιατί δεν μπορούμε όλοι να εξασφαλίσουμε το σεξ της Κυριακής (λόγω της γνωστής κατάρας) και όσοι μπορούμε δεν είναι βέβαιο ότι έχουμε την κατάλληλη διάθεση να πραγματοποιήσουμε την πράξη!!!
Όπως προείπαμε το «ΑΜΟΝΙ» βρίσκεται στην πλατεία Μερκούρη, Δεινοχάρους 1 & Ανταίου 2 (γωνία) στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Τ.Κ. 11852 - ΤΡΟΛΕΙ 15 - Δικαστήρια «Ελευθερίου Βενιζέλου»/Πετράλωνα, στάση «Πλατεία Μερκούρη») και θα ανοίξει δοκιμαστικά την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 6 το απόγευμα συνεπώς αν περνάτε από την περιοχή για παραδοσιακή φασουλάδα στο Φιλοπάππου περάστε να μας κάνετε και σεφτέ……

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.