Λέξημα / Λοιπές κατηγορίες / LovecraftΑνώνυμος επισκέπτης
Λοιπές κατηγορίες Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #247 | Αποστολή από ISIDOROS |
   Κυρ 16 Ιαν 2005 
Hans Rodionoff
Lovecraft
Χωρίς εξώφυλλο
Ο εφιάλτες του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ ξαναζωντανεύουν μέσω μιας καταπληκτικής γραφικής νουβέλας
Hans Rodionoff, Keith Giffen, Enrique Breccia
«Lovecraft»
Εκδοσείς Anubis, 2004
    To «Lovecraft» όπως δηλώνει και ο τίτλος του αποτελεί ακόμη ένα φόρο τιμής στον πατριάρχη του τρόμου, τον Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ. Η γραφική νουβέλα που φέρει το όνομά του ακολουθεί πιστά τις  λεπτομέρειες της ζωής του Λάβκραφτ στέκοντας στα ιδιόμορφα παιδικά του χρόνια, στις αποτυχημένες σχέσεις, στην τρέλα.
    Το σενάριο της Hans Rodionoff, η διασκευή του Keit Giffen και η εικονογράφηση του Enrique Breccia συνδυάζονται με μαεστρία δίνοντας μας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο στο κείμενο όσο ιδίως στην εικονογράφηση. Οι εφιάλτες που κατατρέχουν τον Λάβκραφτ τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα, οπτικοποιούνται και αναπαρίστανται μέσω μοναδικών σχεδίων ζωντανεύοντας όλους τους προσωπικούς δαίμονες του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.
    Διαβάζοντας κανείς τα βιβλία του Λάβκραφτ αναρωτιέται «αν όσα περιγράφονται είναι αληθινά». Η απάντηση δίνεται με την καταπληκτική  αυτή γραφική νουβέλα και τα λόγια του γνωστού σεναριογράφου-σκηνοθέτη  Τζων  Κάρπεντερ που υπογράφει την εισαγωγή: «Τελικά ο μόνος που θα μπορούσε να μας πει με σιγουριά εάν αυτή η ιστορία πρόκειται για έργο φαντασίας ή όχι είναι ο ίδιος ο Χάουαρντ. Προσωπικά φαντάζομαι πως, αν ηταν εδώ…. θα μας έλεγε ότι είναι πέρα για πέρα  αληθινή».
    Το «Lovecraft» θα αγαπηθεί απ' τους μυημένους αλλά θα βοηθήσει και τους αμύητους να εισέλθουν στον εφιαλτικό κόσμο του Λάβκραφτ που ακροβατούσε ανάμεσα στην τρέλα και στην μεγαλοφυία.

Σιδέρης Ντιούδης
για το www.lexima.gr

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.