Λέξημα / Διαγωνισμοί / ΤΣΑΚΙΡΕΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2010Ανώνυμος επισκέπτης
Διαγωνισμοί Παλαιότερο
'Αρθρο #1626 | Αποστολή από ?????? |
   Κυρ 14 Μαρ 2010 
ΤΣΑΚΙΡΕΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2010
Η Ενωτική Πορεία Συγγραφέων  προκηρύσσει τον Τσακίρειο Διαγωνισμό ποίησης εις μνήμην Κωνσταντίνου Καρυωτάκη
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΤΣΑΚΙΡΕΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Κ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ

Η Ενωτική Πορεία Συγγραφέων  προκηρύσσει τον Τσακίρειο Διαγωνισμό ποίησης εις μνήμην Κωνσταντίνου Καρυωτάκη

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1)      Πάντες οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, τόπου διαμονής, εθνικότητος ή καταγωγής, απαραιτήτως όμως πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις :

α) Το διαγωνιζόμενο έργο ενός εκάστου να σταλεί σε πέντε (5) αντίγραφα στην ελληνική γλώσσα δακτυλόγραφο, και να μην ξεπερνάει στην έκτασή του την μια σελίδα μεγέθους Α4, μέσου διαστίχου, συνοδευόμενο από τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση-τηλέφωνο) εντός των χρονικών ορίων της διοργάνωσης, φέροντας σφραγίδα ταχυδρομείου 20/04/2010, το αργότερο.

β) Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

γ) Της συμμετοχής αποκλείονται τα μέλη της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων νυν και τέως, συγγενείς α΄ βαθμού των οργανωτών και μελών των επιτροπών και οι τακτικοί συνεργάτες του περιοδικού ΟΜΠΡΕΛΑ (συντονισμός επικοινωνίας) καθώς και όλοι οι χορηγοί του διαγωνισμού.

     2) Θα απονεμηθεί πρώτο βραβείο πεντακοσίων (500) Ευρώ και έπαινοι κατά την κρίση της δευτεροβάθμιας αρμόδιας επιτροπής των οποία αποτελούν : Γιώργος Τσακίρης (δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών- ποιητής), Λύσανδρος Αντωνόπουλος (ποιητής) και Λαμπρίνα Μαραγκού ( Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας- πεζογράφος).

     3) Πρωτοβάθμια Επιτροπή αποτελούμενη από τους : Δημήτρη Καραμβάλη (δοκιμιογράφο- κριτικό), Κωνσταντίνο Κοτσιαρό ( Δρ. Φιλοσοφίας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας Πανεπιστημίου Βερολίνου) και Μάκη Αποστολάτο (κριτικό-ποιητή) θα αναλάβει να προκρίνει τις είκοσι (20) επικρατέστερες συμμετοχές τις οποίες θα παραδώσει στην δευτεροβάθμια για την τελική κρίση. Αυτές θ' αναγνωστούν ενώπιον κοινού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

    4) Η πρωτοβάθμια επιτροπή έχει καθήκον να συνεπικουρεί  την δευτεροβάθμια της τελικής κρίσης και να καλύψει όποια ανθρώπινη απευχόμενη απουσία τυχόν παρουσιάσει η δευτεροβάθμια.

Τα βραβεία θα απονείμει η δευτεροβάθμια κριτική  επιτροπή και ο βασικός χορηγός του διαγωνισμού κ. Πέτρος Κυριακίδης  μετά το τέλος ομιλίας αφιερωμένης στον ποιητή Κωνσταντίνο Καρυωτάκη με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιώργο Τσακίρη.

   5) Το προκρινόμενο υλικό των είκοσι (20) θα δημοσιευθεί στο περιοδικό ΟΜΠΡΕΛΑ.

   6) Η εκδήλωση των απονομών θα γίνει στην περιφέρεια τη θερινή περίοδο ( σε χώρο και σε χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα) ώστε να τονιστεί η ευαισθησία και το ενδιαφέρον της ΕΠΟΣ για την εκτός των τειχών ύπαιθρο χώρα η οποία έχει μεγαλύτερες ανάγκες πολιτιστικών πρωτοβουλιών και επικοινωνίας από την υδροκέφαλη πρωτεύουσα.

   7) Ό,τι δεν ορίζει η παρούσα προκήρυξη αποτελεί μέλημα της δευτεροβάθμιας επιτροπής η οποία και το διευθετεί.

Οι συμμετοχές να σταλούν στην διεύθυνση : Περιοδικό Ομπρέλα, Θεμιστοκλέους 43-45, Αθήνα 106 83.

    Η Πρόεδρος     -   Λαμπρίνα Μαραγκού
Ο Γενικός Γραμματέας    -    Μάκης Αποστολάτος

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.