Λέξημα / Λόγω-τέχνης / "Συνέβη στην Αθήνα"Ανώνυμος επισκέπτης
Λόγω-τέχνης Παλαιότερο
'Αρθρο #1599 | Αποστολή από astrofegia |
   Δευ 14 Δεκ 2009 
"Συνέβη στην Αθήνα"
Ομαδική εικαστική έκθεση,  με τίτλο "Συνέβη στην Αθήνα":1-22 Δεκεμβρίου 2009
Η Μικρή Άρκτος, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών της προτάσεων στα εικαστικά δρώμενα, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, διοργάνωσε μια μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Συνέβη στην Αθήνα», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στο Θησείο.
Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει την επανοικειοποίηση της εικόνας της πόλης της Αθήνας από το κοινό, μέσα από την εικαστική ματιά σύγχρονων καλλιτεχνών, αλλά και την γνωριμία του με έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων από σημαντικές Συλλογές. Οι συμμετοχές των καλλιτεχνών που θα εκτεθούν και στους δύο ορόφους του Πολ. Κέντρου ξεπερνούν τις 170, διαμορφώνοντας ένα πυκνό διαχρονικό πλαίσιο.  
Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού.
Το θέμα είναι αρκετά ευρύ, ώστε να αφήνει στους καλλιτέχνες ένα ελεύθερο πεδίο δράσης και πολλαπλές εστίες έμπνευσης, όπου το μείζον και αναγνωρίσιμο συνομιλεί με το ελάσσον και ελάχιστο: στους δυνητικούς αυτούς άξονες, αναφέρουμε επιγραμματικά το διαχρονικό συμβολισμό της Ακρόπολης, καθώς και τις απεικονίσεις γνωστών και άγνωστων μνημείων της Κλασικής και της Βυζαντινής Αθήνας, ή νεοκλασικών κτηρίων σε διαφορετικές γειτονιές, αλλά επίσης, χαρακτηριστικές, μη εξωραϊσμένες όψεις του σύγχρονου οικοδομημένου τοπίου της Αθήνας, σε συνύπαρξη με όσα το διέπουν (καταστήματα, δρόμοι, πλατείες, λαϊκές αγορές, στάδια, γήπεδα, πάρκα, μουσεία, παιδικές χαρές, αυτοκίνητα, μέσα συγκοινωνίας κ.ά).
Ακόμη, χωριστό αλλά συγκλίνοντα άξονα του θέματος, αποτελούν οι μικρές στιγμές που καθημερινά «συνέβαιναν» ή «συμβαίνουν» στην πόλη: συναντήσεις ανθρώπων, περίπατοι σκύλων, μεσημεριανά γεύματα και ραντεβού σε ίντερνετ καφέ ή παλιομοδίτικα ζαχαροπλαστεία, πορείες, επισκέψεις σε μουσεία και βραδινές περιπλανήσεις, αθέατα στιγμιότυπα που με καταλύτη τον εικαστικό λόγο οδηγούνται στη μνημόνευση...  
Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης, πρόκειται να εκδοθεί αναλυτικός κατάλογος της έκθεσης.

∆ιάρκεια έκθεσης: 1-22 Δεκεμβρίου 2009
Ώρες λειτουργίας:
καθηµερινά 09:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00, εκτός ∆ευτέρας & απογεύµατος Κυριακής
Πολιτιστικό Κέντρο ∆ήµου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο
Τηλ.: 210 3452150, 210 3414466

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.