Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / Δήμου ΧαλανδρίουΑνώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1592 | Αποστολή από astrofegia |
   Δευ 7 Δεκ 2009 
Δήμου Χαλανδρίου
Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου


     Για 5η χρονιά συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου στα δημοτικά σχολεία του  Χαλανδρίου και των γύρω δήμων.
     Πέντε χρόνια δημιουργικής ανάγνωσης των παιδιών μέσα από το πρόγραμμα του  Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης, που είναι  ένα  επιτυχημένο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη μορφή βιβλιοδιαγωνισμού. Διοργανώνεται από  τη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, την Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης». Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των σχολείων  έχει καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός στο δήμο Χαλανδρίου. Σημαντική είναι και η συμβολή των εκδοτών που υποστηρίζουν το πρόγραμμα από την αρχή της λειτουργίας του.
     Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με την ανάγνωση μέσα από τη γνωριμία τους με τα έργα της κλασικής και της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας καθώς και η επαφή με την παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» για δανεισμό, χρήση του πληροφοριακού της τμήματος και γνωριμία με τις υπηρεσίες της.
      Ο 5ος Μαραθώνιος ξεκινά το Νοέμβριο 2009 και λήγει τον Ιούνιο  2010. Οι μαθητές  καλούνται να διαβάσουν προτεινόμενα βιβλία και στη συνέχεια βραβεύονται για τη συμμετοχή τους. Οι προτάσεις των βιβλίων για διάβασμα γίνονται από τις βιβλιοθηκονόμους των δύο βιβλιοθηκών και προσπαθούν να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών μέσα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.
     Η γιορτή για την έναρξη του 5ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου θα γίνει το
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009, στις 12:00 το μεσημέρι
στην Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος». Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα  και σε γιορτινή διάθεση θα ταξιδέψουμε με μουσική, κίνηση και χρώματα στον κόσμο του παραμυθιού  «Τα πουλιά τραγουδούν τα κάλαντα όλο το χρόνο» της Μάρως Λοΐζου και του Γιώργου Σίσκου από τις εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Συντελεστές της δράσης: Κάτια Τρομπούκη, χοροθεραπεύτρια.
Παν/της Καραγιάννης, μουσικός
Ιωάννα Κρητικού, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
Διατσέντα Παρίση, εικονογράφος*

(Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος, Χαλάνδρι Τ 210 6801654 F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr )
Γραφείο: 210 6984579  & 210 6984581/ amipr@hol. gr
Μυρτώ Απαλοπούλου 6936984579
Ισαβέλλα Μαυράκη 6976863044


Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.