Λέξημα / Λόγω-τέχνης / ASH IN ART Δεκέμβρης 2009- Ιανουάριος 2010Ανώνυμος επισκέπτης
Λόγω-τέχνης Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1590 | Αποστολή από astrofegia |
   Παρ 4 Δεκ 2009 
ASH IN ART Δεκέμβρης 2009- Ιανουάριος 2010
ASH IN ART : ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικο παζάρι, προβολές ταινιών και δράσεις
1. ΕΚΘΕΣΕΙΣ "Βlender", Ατομική έκθεση graphic design της Μάρης Ιπληκτσιάδου, 4-5-6.12.2009, στο ASH IN ART, ώρες 18:00-22:00. Tο ipli (Mάρη Ιπληκτσιάδου) ρίχνει στο blender χρώματα, μορφές, ιδέες, κοινωνικούς προβληματισμούς, μηνύματα και σου προσφέρει δροσιστικά σφηνάκια δημιουργίας.
     Η Μάρη Ιπληκτσιάδου είναι 27 χρονών. Σπούδασε Γραφιστική στα ΤΕΙ Αθήνας και το 2003 παρακολούθησε μαθήματα σας Erasmus φοιτήτρια στο London Metropolitan Univercity. Από το 2007 δουλεύει σε ένα ατελιέ γραφικών τεχνών. Της αρέσει να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί την τυπογραφία και τις εικαστικές τέχνες για να εκφράζει τις ιδέες της. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και στον διαγωνισμό Be Creative όπου έχει διακριθεί αποσπώντας το γ' βραβείο. Η Μάρη πιστεύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γεμίσει τον κόσμο του με χρώμα.

      2.  "Πίσω στην Αθήνα", Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Στρώνη, 10-18.12.2009, στο ASH IN ART, ώρες 18:00-22:00.
     Η επιστροφή του Γιώργου Στρώνη στην Αθήνα, μετά από δεκαπέντε χρόνια, είναι μία συνειδητή απόφαση που οργανώθηκε προκειμένου να μεταφέρθούν εδώ όλες οι βιωματικές εμπειρίες και οι ιστορίες της Τέχνης του. Είναι ένα προσωπικό, εικαστικό ημερολόγιο, μετά από ένα μακρύ κύκλο δημιουργικής απομόνωσης, που διηγείται στην πόλη που γεννήθηκε πια, όλη την πορεία αλλά και την επιμονή στην αναζήτηση νέων προκλήσεων μαζί με ανθρώπους που θέλουν να δουν μέσα από το έργο του κάτι που ίσως είναι και δικό τους. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αυτοδίδακτος. Έργα του εκτίθενται μόνιμα σε γκαλερί της Σαντορίνης, περιοδικά και άλλους χώρους στο νησί. Διδάσκει Γερμανικά και σαξόφωνο στο Ash In Art. O Γ.Σ. έφυγε για την νησιωτική Ελλάδα με σκοπό να γυρίσει μετά από 15 χρόνια για να εξιστορήσει στους ανθρώπους τα εικαστικά του βιώματα, να δημιουργήσει έργα-διαβατήριο για μια νέα ζωή. Είναι η πρώτη του ατομική - αναδρομική έκθεση στην Αθήνα.

- "2010… Έτος Φτώχειας", Ομαδική έκθεση
23.12.2009-12.1.2010 στο ASH IN ART, ώρες 18:00-22:00.
Το έργο των καλλιτεχνών (ζωγραφική, κολλάζ, φωτογραφία, κατασκευές) αναφέρεται στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, εκεί που η εικαστική ματιά, η εικόνα μπορεί να εστιάσει. Στο συναίσθημα, που γίνεται δυνατό βρίσκοντας νέους τρόπους παρουσίασης του εικαστικού έργου και που είναι πάντα ζητούμενο. Η έκθεση στο σύνολό της φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει, να αναδείξει νέες πτυχές, να εμπνεύσει μία νέα στάση ζωής και επιβίωσης να μπει στο βαθύ συναισθηματικό τοπίο των σκέψεών μας και να βγει καταγγελτική, αισιόδοξη, πάνω απ' όλα εναλλακτική και αισθητοποιημένη. Συμμετέχουν: Φλώρα Μάστρακα,  Nadia Κoritarova (Βουλγαρία), Jean-Luis P. (Γαλλία), Δημήτρης Τζάνης, Δημήτρης Ρίζος, Έλλη Μίχου, Τάσος Μενεμενόγλου, Αγγελική Παπασταθοπούλου κ.α.

     3. Στην διάρκεια των εκθέσεων, στον ημιόροφο του εκθεσιακού χώρου, έργα για τον Δεκέμβρη ʼ08, από την έκθεση «15 Χρονών» (η έκθεση πραγματοποιήθηκε Ιανουάριο ʼ08 με την συμμετοχή 40 καλλιτεχνών)

     4. BAZAAR"Μove your ASH in art", Xmas bazaar !
19 & 20.12.2009, στο ASH IN ART, ώρες 12:00-23:00
Η επικράτεια του καλού γούστου επεκτείνεται...για να φτάσουν τα δώρα της σε όσο περισσότερα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τις μέρες που έρχονται φροντίζουμε να πάρετε όμορφα χειροποίητα αξεσουάρ, όλη την τελευταία παραγωγή από σπουδαίες χειροτεχνούσες σε κοσμήματα, εικαστικά αντικείμενα, γλυκά και χριστουγεννιάτικα στολίδια που ολοκληρώνουν τη γιορτινή σας διάθεση και ακτινοβολούν εξαιρετικό γούστο... Οι γιορτές στο Ash In Art έχουν κάτι από τα όνειρά μας. Συμμετέχουν: ΜΑΓΔΑ ΣΤΕΛΜΑΧ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΑΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΝΗΣΩΤΑΚΗ, ΕΦΗ ΚΟΡΠΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΣΙΡΗ, ΑΝΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΗΤΣΗ, ΕΛΕNΗ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, ΗΛΙΑΝΑ ΜΟΥΣΟΥΔΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΕΡΝΙΣΕΒΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, ΡΑΝΙΑ ΚΑΜΑΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΟΥΚΑ κ.α.

CINEΜΑ: “My Europe Film Festival - IV” 21 & 22.12.09, ώρα 21.00
Επανάληψη προβολών Νοεμβρίου, βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, φετινής παραγωγής. Οι ταινίες χωρίζονται σε 2 ενότητες. Η ενότητα “Living in Europe” ανακαλύπτει τα διαφορετικά life style, και τις αληθινές συνθήκες επιβίωσης των Ευρωπαίων. Η ενότητα Politics and Policies ανοίγει τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από αναφορές σε ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των νέων. Συνολικά προβάλλονται 20 ταινίες μικρού μήκους διάρκειας 2 ωρών, ενώ το κοινό θα έχει την δυνατότητα να αγοράζει DVD με όλες τις ταινίες. Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Δεκέμβρης» των Κώστα Κολλημένου (φωτογράφος), Γιώτας Κωνσταντινίδου (κριτικός Τέχνης)

ΔΡΑΣΕΙΣ: DIY (do it yourself) EVENTS Η ομάδα DIY βοηθά άτομα που θέλουν να οργανώνουν εκδηλώσεις (πάρτυ, art events) και να μοιράζονται με φίλους καλές στιγμές (σπιτικά πάρτυ, εκδρομές, ξεναγήσεις, παρείστικες καταστάσεις γενικά.) και είναι στον αντίποδα της εμπορικής λογικής. Το προσεχές διάστημα, διοργανώνονται 12 πάρτυ (secret gigs), δύο ξεναγήσεις και μία ποιητική βραδιά (secret gig) κι ένα ακόμα Εικαστικό Φεστιβάλ! Κάνʼτο με την παρέα σου!!!
- Εικαστικό Φεστιβάλ "Περνάς Απέναντι - Καλοκαίρι 2010". Kάλεσμα - Βραβεία Το 2ο Εικαστικό Φεστιβάλ "Περνάς Απέναντι" θα πραγματοποιηθεί Ιούλιο, Αύγουστο & Σεπτέμβριο 2010 σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Σύρο, Χανιά! Στόχος να ξεπεραστούν οι 100 συμμετοχές καλλιτεχνών. Επίσης ανακοινώθηκαν τα βραβεία και χρηματικά έπαθλα του Εικαστικού Φεστιβάλ 2010 στις κατηγορίες 1. Καλύτερης αφίσας του φεστιβάλ, Καλύτερης συμμετοχής έργου 2. ζωγραφικής , 3. φωτογραφίας. 4. μεικτής ή άλλης τεχνικής. Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ 2109216890 του Ash In Art

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.