Λέξημα / Εκδηλώσεις /  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΑΪΡΟΝΑνώνυμος επισκέπτης
Εκδηλώσεις Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1581 | Αποστολή από astrofegia |
   Δευ 16 Νοε 2009 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΑΪΡΟΝ
Σύσκεψη πνευματικών ανθρώπων και φορέων για το «Έτος Μπάιρον», την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 στη Στοά του Βιβλίου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΑΪΡΟΝ
Για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό
Πνευματικό Κέντρο Δήμου ΒύρωναΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε συνάντηση πνευματικών ανθρώπων για το «Έτος Μπάιρον»

       Ο Σύνδεσμος «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τα 200 χρόνια από το πρώτο ταξίδι του Λόρδου Βύρωνα στην Ελλάδα (Σεπτέμβριος 1809 - Απρίλιος 1811).
Η πρότασή μας είναι το 2010 να αποτελέσει «Έτος Λόρδου Βύρωνα» και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να ενταχθούν διάφορες πρωτοβουλίες πανελλαδικά και στο χώρο του Ελληνισμού της Διασποράς. Έχουμε απευθυνθεί και στη Βουλή των Ελλήνων για την υιοθέτηση της.
Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει την συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών για την οργάνωση συνεδρίου με θέμα «ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» στις 16 και 17 Απριλίου 2010.
Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη επιτύχει, από το 2009, την καθιέρωση της ημέρας θανάτου του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου) ως «Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης».
Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τον εμπλουτισμό των ιδεών δράσης για το «Έτος Μπάιρον» πραγματοποιούμε σύσκεψη πνευματικών ανθρώπων και φορέων την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, ώρα 1.00 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου, όπου σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος.


Ο Πρόεδρος:  Πάνος Τριγάζης (Οικονομολόγος-Διεθνολόγος)
Ο Γενικός Γραμματέας : Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
Καθηγητής Φιλόλογος

τηλ.: 210 7609340.
Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.