Λέξημα / Λόγω-τέχνης /  «ART FOR MORE»Ανώνυμος επισκέπτης
Λόγω-τέχνης Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1563 | Αποστολή από astrofegia |
   Τετ 7 Οκτ 2009 
«ART FOR MORE»
Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Τέχνη και τη Ψυχική Υγεία θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Οκτωβρίουστο Art House
     Το “Art for More” αποτελεί ένα καινοτόμο διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στην Τέχνη και τη Ψυχική Υγεία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) στο Art House (Kων/πόλεως 46, Γκάζι).
     Σύγχρονα διεθνή έργα με θέμα τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και τη σύνδεση της Τέχνης και Ψυχικής Υγείας συγκεντρώνονται σε τρεις καλλιτεχνικές ζώνες: Eικαστική, Kινηματογραφική και Θεατρική, ενώ στο τέλος κάθε βραδιάς ο χώρος του Αrt House μεταμορφώνεται σε μια εκρηκτική live συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου, τον Αλέξανδρο Γούδα και την Ηλιάνα Τσαπατσάρη.
      Το φετινό φεστιβάλ, με κεντρικό σύνθημα ‘ΤΕΧΝΗ χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ', εστιάζει στις ποίκιλες κινηματογραφικές, θεατρικές και εικαστικές αναπαραστάσεις της διαφορετικότητας μέσα από τον φακό, το σώμα και τα έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών, αλλά και στην επιστημονική χρήση της τέχνης ως εικαστικής ψυχοθεραπείας.
      Η επιλογή των έργων έγινε μέσα από τα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του «ART FOR MORE» και τις βραβευμένες συλλογές από δύο συνεργαζόμενα φεστιβάλ του εξωτερικού: του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ RENDEZ VOUS WITH MADNESS (Καναδάς), και του Διεθνούς εναλλακτικού Μεσογειακού Φεστιβάλ CORTO DEL MED (Γαλλία).
     Το φεστιβάλ «ART FOR MORE» αποτελεί ετήσια διοργάνωση του Κοινωνικού Εθελοντικού φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Ειδικά διαμορφωμένο Περίπτερο Ενημέρωσης θα απευθύνεται στο κοινό για την κατατόπιση του σχετικά με τη θεματική της ψυχικής υγείας και την πληροφόρηση του σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματα της «ΕΔΡΑ».
       Στα πλαίσια του 3ου «ART FOR MORE» θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Καινοτόμων Προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπου μέλη Μ.Κ.Ο. καλούνται να παρευρεθούν και να κοινοποιήσουν τα πιο καινοτόμα προγράμματα τους σε πόστερ. Θα ακολουθήσει η βράβευση του πιο Καινοτόμου Προγράμματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.edra-coop.gr μέσα στις επόμενες ημέρες.

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.