Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΑνώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1558 | Αποστολή από astrofegia |
   Δευ 28 Σεπ 2009 
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Δωρεάν μαθήματα  για μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα  χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά προγράμματα,  στο Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος»
     Το Σχολείο Ελληνικών για ξένους «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες (για αρχάριους) που ζουν στην Ελλάδα. Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είναι 5 Οκτωβρίου 2009.
     Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας 36 ωρών (3 ώρες την ημέρα - 3 φορές την εβδομάδα/ απογευματινές ώρες και απευθύνονται σε ξένους ενήλικες μετανάστες.
     Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εν μέρει από το «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» και βασικός άξονάς του είναι η ιδέα ότι σε πολλές γλώσσες υπάρχουν πολλές ελληνικές λέξεις, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία αλλά και ως κίνητρο για την εκμάθηση της ελληνικής.
     Το πρόγραμμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά εκπαιδευτικών εφαρμογών για την διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας που έχουν εκπονηθεί από το Σχολείο ελληνικών Μέγας Αλέξανδρος μέσω της συνεργασίας με διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε στα:
Τηλ.: 210 82 17 710
Φαξ: 210 82 15 025
ή στo e-mail:
sag@bhc.gr  (κα. Δημητρακοπούλου Άννα)
Διεύθυνση: Ρεθύμνου 2, Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

www.elea.gr/usga.php


Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.