Λέξημα / Λόγω-τέχνης / Δελτίο Τύπου - 5 ΧΡΟΝΙA ASH IN ARTΑνώνυμος επισκέπτης
Λόγω-τέχνης Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1549 | Αποστολή από astrofegia |
   Τρι 14 Ιούλ 2009 
Δελτίο Τύπου - 5 ΧΡΟΝΙA ASH IN ART
5 ΧΡΟΝΙA ASH IN ART: Εικαστικό Φεστιβάλ "Περνάς Απέναντι", 29/6 έως 10/10-2009


                                 5 ΧΡΟΝΙA ASH IN ART


29.6 - 19.7.2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ Μ. ΛΟΪΖΟΣ, ΘΗΒΩΝ 265, ΝΙΚΑΙΑ
25.7 - 17.8.2009 «ΠΥΡΓΟΣ» Ν. ΠΑΤΜΟΥ, ΧΩΡΑ ΠΑΤΜΟΥ
20.8 - 13.9.2009 «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» Ν. ΙΘΑΚΗ, ΒΑΘΥ
20.9 - 10.10.2009 ASH IN ART, ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ & ΛΑΧΟΥΡΗ 1, Ν. ΚΟΣΜΟΣ, AΘΗΝΑ

     To Εικαστικό Φεστιβάλ είναι ένα διαρκές ταξίδι εντός και εκτός Αττικής. Συναντά καλλιτέχνες στον τόπο που πηγαίνει και ανοίγει τον διάλογο με όλο τον κόσμο για τα επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα της Τέχνης των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, συνδυάζοντας ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.  
     Το Φεστιβάλ πραγματεύεται τις σύγχρονες τάσεις της ζωντανής αισθητικής, προτείνει μία "άλλη" Τέχνη, που πηγάζει από την αξία και την ανάδραση που προκαλεί η αληθινή, σύγχρονη πράξη της δημιουργίας. Αληθινή και Σύγχρονη Δημιουργία που ΠΕΡΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τις κυρίαρχες εμπορικές τάσεις της Τέχνης.
     Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επαναφορά της Τέχνης στους δημιουργούς της και στην άμεση επαφή τους με το κοινό, ώστε το κριτήριο να μην είναι εμπορικό αλλά Τέχνη από και προς πολλούς. Ο καλλιτέχνης πρέπει και να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς το άγχος των πωλήσεων και την αποδοχή των γκαλερί άρα να μπορεί να προτείνει το έργο του χωρίς μεσάζοντες απ' ευθείας στο κοινό. Αναζητάμε νέα πεδία έκφρασης, χώρους και αφορμές συνάντησης, δημιουργίας και συλλογικότητας. Σε μία ελεύθερη κοινωνία η Τέχνη που εκπληρώνει τον κοινωνικό της ρόλο δια μέσω της δράσης θα λειτουργεί σε πλήρη αρμονία με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας γιατί θα μπορεί να αισθάνεται, να προτείνει και να εμπνέει, αφού τόσο σήμερα όσο και αύριο κυρίως οι Τέχνες καθορίζουν τον πολιτισμό του μέλλοντός μας.
     Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη, η καλλιέργεια και η διάδοση των εικαστικών τεχνών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εγχώρια παραγωγή ειδικά όταν αυτή δημιουργείται από νέους, αποφοίτους εικαστικών σχολών, από μη επαγγελματίες, από γυναίκες, μετανάστες κ.α. δημιουργούς, που δεν βολεύονται με την υπάρχουσα διανομή και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους προβολής και επικοινωνίας αλλά και ένα κοινό που θα μπορεί να προσεγγίζει άμεσα, έργο και δημιουργούς". Συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εικαστικοί δημιουργοί και Εικαστικές Ομάδες
     Η είσοδος σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ είναι ελεύθερη ΠΑΝΤΟΥ για το κοινό καθώς και η συμμετοχή των καλλιτεχνών σε Νίκαια και Αθήνα, ενώ εκτός Αττικής η λειτουργία του φεστιβάλ απαιτεί συμβολική συνδρομή των καλλιτεχνών και στην ουσία αυτοχρηματοδοτείται, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.
     Πέντε χρόνια, πάνω από 150 εικαστικές εκθέσεις, πέραν των 350 δημιουργών, 1000 απόφοιτοι του σχολείου δημιουργικής απασχόλησης, 100.000 επισκέπτες δίνουν το στίγμα του εναλλακτικού φορέα Ash In Art.
     H διοργάνωση ανήκει από κοινού στο Ash In Art και τον νεοσύστατο Πολιτιστικό σύλλογο Δ.ΕΙ.ΤΕ. (Δίκτυο Εικαστικών & Τεχνόφιλων) - Φίλοι Ash In Art.

     Οι εικαστικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποιο από τους επόμενους σταθμούς του φεστιβάλ (ΠΑΤΜΟΣ-ΙΘΑΚΗ) πρέπει να αποστέλλουν βιογραφικό και 2 φωτό έργων στο e-mail: ashinart@yahoo.com. Ακολούθως θα λαμβάνουν αίτηση συμμετοχής με αναλυτικές λεπτομέρειες.

ΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ  ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ- ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ : http://pernasapenanti.blogspot.com
ΣΠΙΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΗΣ - ASH IN ART (Αστική μη κερδοσκοπική, Αρ. Έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών 3181/2004).
HΡΑΚΛΕΟΥΣ 10 & ΛΑΧΟΥΡΗ 1, N. ΚΟΣΜΟΣ
ΤΗΛ.: 210 9216890, ΚΙΝ.: 6948688829 FAX: 210 7776511
http://ashinartfriends.blogspot.com, Ε-mail: ashinart@yahoo.com

ΤΟ ASH IN ART  ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΚΡΑΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑLexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.