Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / ΠΟΛΥΕΔΡΟ Γράμματα-ΤέχνεςΑνώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1544 | Αποστολή από astrofegia |
   Τρι 30 Ιούν 2009 
ΠΟΛΥΕΔΡΟ Γράμματα-Τέχνες
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της  Λελής Πρωϊμου  «Αυτοβιογραφία του αθέατου», την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009  στο Πολύεδρο.

     Το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο  παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της  Λελής Πρωϊμου
«Αυτοβιογραφία του αθέατου», την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 στις 8.30 μ.μ. στο Πολύεδρο.
     Για το βιβλίο θα μιλήσουν : η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και οι ποιητές Δημήτρης Κατσαγάνης και Σταύρος Σταυρόπουλος. Ποιήματα από τη συλλογή θα διαβάσει η Ισμήνη Σακελλαροπούλου, θεατρολόγος.

     «Στην αρένα της ποίησης της Λελής Πρωϊμου φαίνονται καθαρά ,σχεδόν φωτογραφικά, οι δύο αντίπαλες ανάγκες  της καθημερινότητας και της ψυχής .Η καθημερινότητα  -που συμπεριλαμβάνει την «κοινωνική επίφαση» που λέει και η Νένη Ευθυμιάδη- είναι πολύ πιο επιθετική απʼ την ψυχή που όμως είναι πολύ πιο ανθεκτική αν βέβαια δεν καταρρεύσει  την πρώτη σύγκρουση. Εκείνο που κάνει την απεικόνιση τόσο ζωντανή είναι το ότι η Λελή Πρωϊμου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα της καθημερινότητας, την πρακτική, σχεδόν επαγγελματική γλώσσα, για να εκφράσει την αγωνία της ερασιτεχνικής ψυχής…».                                                                                          Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ


ΠΟΛΥΕΔΡΟ     Κανακάρη 147   26221 Πάτρα    τηλ. 2610 277342 e-mail: polyedro1@hol.gr


Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.