Λέξημα / Διαγωνισμοί / 2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στο Δήμο ΒέροιαςΑνώνυμος επισκέπτης
Διαγωνισμοί Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1543 | Αποστολή από astrofegia |
   Τρι 30 Ιούν 2009 
2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στο Δήμο Βέροιας
Η Πνευματική και Ολυμπιακή Στέγη Δημητρίου Βικέλα και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Ημαθίας διοργανώνουν τον 2ο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ : ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ UNESCO ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

     Η Πνευματική και Ολυμπιακή Στέγη Δημητρίου Βικέλα και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Ημαθίας διοργανώνουν τον 2ο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός κι εκτός Ελλάδας διαμένοντες με την προϋπόθεση τα κείμενά τους να είναι στην ελληνική γλώσσα. Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει μέρος με 1 έως 3 ποιήματα μέχρι 3 σελ. συνολικά και με 1 διήγημα έως 6 σελ (σε γραμματοσειρά των 12 στιγμών).
     Τα κείμενα να σταλούν σε 6 αντίτυπα με απλή ταχυδρομική επιστολή. Έξω από το φάκελο θα ορίζεται η κατηγορία Ποίηση ή Διήγημα, ενώ  στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο. Τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχ.κωδικός, τηλέφωνο, τίτλοι έργων και ψευδώνυμο) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά μόνο το ψευδώνυμο.Τα κείμενα πρέπει να μην έχουν εκδοθεί σε βιβλίο και να μην έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο.

Την πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούν :
1. Γιάννης Τζανής : ποιητής, πεζογράφος, φιλόλογος
2. Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου : ποιήτρια, δοκιμιογράφος, φιλόλογος
3. Ηλίας Τσέχος : ποιητής
4. Παντελής Τσαλουχίδης : φιλόλογος
5. Τόλης Νικηφόρου : ποιητής, πεζογράφος

     Θα απονεμηθούν τρία χρηματικά βραβεία (Α 700?, Β 500?, Γ 300?) και τρεις έπαινοι για κάθε κατηγορία αντίστοιχα. Σʼ όλους τους διακριθέντες θα δοθεί το Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, για τη συγγραφή του οποίου συνεργάστηκαν 106 επιστήμονες (φιλόλογοι, ιστορικοί, συγγραφείς κ.α.).φιλόλογοι, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, κριτικοί, ερευνητές, συγγραφείς, θεατρολόγοι, βιβλιογράφοι.

     Τα  βραβευμένα έργα θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Πολιτιστικά Δρώμενα της ΚΕΠΑ. Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν τον Οκτώβριο του 2009 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια του Δήμου Βέροιας.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής με σφραγίδα ταχυδρομείου ορίζεται η 14-8-2009. Διεύθυνση αποστολής:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΤΕΓΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΝΟΙΞΕΩΣ 86
59100 ΒΕΡΟΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες :
1. κα Ευγενία Καβαλλάρη (23310 67421 - 6978163060, ώρες επικοινωνίας 19-21 μ.μ)
2. κα Ελένη Τσίλη, Δήμος Βέροιας - 23313 50529. Εργάσιμες ώρες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Αντιδήμαρχος Δ. Βέροιας
και Πρόεδρος του Δ.Σ.
της Πνευματικής και Ολυμπιακής
Στέγης Δημητρίου Βικέλα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ
Πρόεδρος του Συνδέσμου
Φιλολόγων Ν. ΗμαθίαςLexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.