Λέξημα / Εκδηλώσεις / ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΚΑΤΑΙΟΣ & ΖΩΣΙΜΟΣΑνώνυμος επισκέπτης
Εκδηλώσεις Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1536 | Αποστολή από astrofegia |
   Σαβ 6 Ιούν 2009 
ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΚΑΤΑΙΟΣ & ΖΩΣΙΜΟΣ
ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΚΑΤΑΙΟΣ & ΖΩΣΙΜΟΣ: Πανελλήνια Συνάντηση Λογοτεχνικών Ενώσεων - Ποιητών, Εκδοτών & Δημοσιογράφων & Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός στην Αρχαία Αγορά της Θάσου. Στις 3, 4 & 5 Ιουλίου 2009.
Το Καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θάσο!!

     Πανελλήνια Συνάντηση Λογοτεχνικών Ενώσεων Εκδοτών & Δημοσιογράφων -Τριήμερη Πανελλήνια σύναξη Ποιητών στη Θάσο 3, 4 & 5 Ιουλίου 2009 - Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός στην Αρχαία Αγορά της Θάσου.
     Με άξονα την ελληνική Γλώσσα θα έρθουμε όλοι πιο κοντά γιατί η Ελληνική Γλώσσα θα μας Φέρει πιο κοντά! Ένα όραμα πολλών χρόνων παίρνει σάρκα με τη στήριξη του Δήμου Θάσου.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΚΑΤΑΙΟΣ & ΖΩΣΙΜΟΣ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

1η μέρα (3/7/2009, ώρα 17:00 μ.μ.-21:00 μ.μ.):
Ποιητικό συμπόσιο με θέμα:
Η συρρίκνωση του Ελληνικού Λόγου - η ποίηση στις μέρες μας.

2η μέρα (4/7/2009, ώρα 10:00 π.μ.-13:00 μ.μ.):
Εφʼ όσον ο αριθμός των συνέδρων είναι μεγάλος, θα συνεχιστούν οι ομιλίες.
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ρεσιτάλ Κιθάρας & Μελοποιημένης Ποίησης από τον Διευθυντή του Ωδείου Φουντούλη, Μουσικοσυνθέτη Γεώργιο Φουντούλη.
Τραγούδι: Νικολέτα Γιαννουτάκη
Θα ακολουθήσουν απονομές βραβείων σε ανθρώπους του πνεύματος

3η Μέρα (5/7/2009):
Το πρωί της τρίτης μέρας 11:00 πμ θα ακολουθήσει ξενάγηση στις ομορφιές του πράσινου νησιού (Γύρος της Θάσου με το Δημοτικό Λεωφορείο, για όσους το επιθυμούν).
Το βράδυ 8:00 μμ θα λάβει χώρα ο Πανελλήνιος Ζωντανός Ποιητικός Διαγωνισμός στην αρχαία αγορά της Θάσου (Ο ποιητής ψηφίζει ποιητή).

     Στόχος του Συνεδρίου - Συμποσίου είναι η ίδρυση μιας χαλαρής Συνομοσπονδίας όσων λογοτεχνικών ενώσεων θα μετέχουν, έτσι ώστε κάθε τρία χρόνια να καθιερωθεί σαν πολιτιστικός θεσμός η συνάντηση και η φιλοξενία όλων των λογοτεχνικών ενώσεων στη Θάσο καθώς επίσης και η γενική προβολή της Θάσου μέσα από το Πολιτιστικό αυτό σύναγμα, ώστε η Θάσος να γίνει τόπος συνάντησης των ποιητών. Στόχος επίσης είναι και η ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην οποία καλούνται να βοηθήσουν τόσο οι συγγραφείς, όσο και οι εκδότες. Όσοι συμμετέχουν στο συμπόσιο ή τον ποιητικό διαγωνισμό μπορούν να προσφέρουν τα βιβλία τους στη νεοϊδρυθείσα Δημοτική Βιβλιοθήκη.

     1.Τρόποι Συμμετοχής στο Συνέδριο - Συμπόσιο:
Στο ποιητικό συμπόσιο - συνέδριο τον λόγο θα έχουν μονάχα οι πρόεδροι των λογοτεχνικών ενώσεων ή εν απουσία τους κάποιο μέλος που εκπροσωπεί την ένωσή τους. Αυτοί θα είναι και που θα φιλοξενηθούν από τον δήμο. Ο λόγος του κάθε προέδρου ορίζεται μέχρι και τρεις σελίδες. Όλοι οι υπόλοιποι που θα πάρουν μέρος στον ζωντανό ποιητικό διαγωνισμό καλούνται να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διαμονής. Θα φιλοξενηθούν επίσης και οι δημοσιογράφοι καθώς και οι εκδότες εφημερίδων - περιοδικών οι οποίοι καλούνται να καλύψουν στη συνέχεια την όλη εκδήλωση
     Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας όσοι ποιητές θέλετε να πάρετε μέρος στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό, έως τις 18 Ιουνίου 2009. Πέραν της ημερομηνίας αυτής δε θα γίνονται δεκτές συμμετοχές

     2.Τρόπος Συμμετοχής στον ποιητικό Διαγωνισμό
Όσον αφορά τον ποιητικό Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ποιητές απʼ όλη την Ελλάδα, με ένα μόνο ποίημα τους μέχρι σαράντα στίχους, παραδοσιακό ή μοντέρνο, με το οποίο θα διαγωνιστούν. Σε αυτόν τον ποιητικό διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος εκτός και από τους ποιητές και οι ίδιοι οι πρόεδροι των λογοτεχνικών ενώσεων. Ο Διαγωνισμός θα έχει την ιδιομορφία να είναι ζωντανός, δηλαδή ο ποιητής θα ψηφίζει ποιητή με ανοιχτή ψηφοφορία που θα γίνει εκείνη την ώρα, γιʼ αυτό και όσοι πάρουν μέρος στον διαγωνισμό κρίνεται απαραίτητο να στείλουν όχι ολόκληρο το ποίημα τους αλλά μονάχα τον τίτλο του ποιήματός τους με το οποίο θα διαγωνιστούν, δίχως να έχουν τη δυνατότητα την τελευταία στιγμή να αλλάξουν γνώμη και να θέλουν να πάρουν μέρος με άλλο ποίημα. Αλλαγές ποιημάτων δε θα γίνονται δεκτές.
     Οι ποιητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον ζωντανό ποιητικό διαγωνισμό ας στείλουν τις Συμμετοχές τους στον κ. Γιάννη Αρκέτο επί σειρά ετών σχολικό σύμβουλο & ποιητή τηλ. 6933373000, 6973338747, e-mail arxyan@gmail.com (εάν υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν σταθερά τηλέφωνα για επικοινωνία), δίνοντας τα εξής στοιχεία:
α) βιογραφικό, β) εισήγηση (για το συμπόσιο) & γ) τον τίτλο του ποιήματος μέχρι 40 στίχους (για τον διαγωνισμό).
     Στους Νικητές του Ποιητικού διαγωνισμού θα δοθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο, 3ο) που ως έπαθλο θα έχουν μαρμάρινα αγαλματίδια από λευκό μάρμαρο της Θάσου. Όλοι οι μετέχοντες θα λάβουν αναμνηστική περγαμηνή.
Επίσης οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την όλη εκδήλωση θα ψηφίσουν κατά βούληση το καλύτερο ποίημα. Αυτό θα είναι το βραβείο των δημοσιογράφων.
     Οι πρόεδροι των λογοτεχνικών ενώσεων που θα μετέχουν θα βραβευθούν για την χρόνια προσφορά τους στον χώρο του πνεύματος από τον δήμο Θάσου όσο και από την πολιτιστική επιτροπή. Επίσης θα τιμηθούν επιλεκτικά Θάσιοι Λογοτέχνες - Καλλιτέχνες που προσφέρουν στον χώρο του πνεύματος ή συγγραφείς που με τα βιβλία τους επέδειξαν αγάπη στο νησί μας είτε με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν ώστε να παραχθεί πολιτισμός στο νησί.
     Όλες οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν τόσο από το ράδιο, όσο και από την τηλεόραση αλλά και από τις εφημερίδες.

*Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο ποιητικό συμπόσιο, ΣΥΝΤΟΜΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 6933373000
*Εάν κάποιος αδυνατεί να παραστεί στο Συνέδριο, μπορεί να στείλει τους χαιρετισμούς του, οι οποίοι και θα διαβαστούν.

Χορηγοί Επικοινωνίας οι οποίο θα αναμεταδώσουν όλο αυτό το πολιτιστικό σύναγμα μέσα από τους διαύλους τουςLexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.