Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑΑνώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1412 | Αποστολή από ?????? |
   Πεμ 15 Μαϊ 2008 
ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ
Με μια Πρόσκληση για το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ποίησης ξεκινά τις δράσεις του το Πολιτιστιμό Πάρκο Αντιγόνεια


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΠΟΙΗΣΗΣ


Αγαπητοί εκδότες Λογοτεχνικών Περιοδικών,

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη δημιουργία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ, ενός πνεύμονα πολιτισμού που πιστεύω ότι θα δώσει νέα πνοή στις κατεστραμμένες -από την περσινή πυρκαγιά- περιοχές της Αρκαδίας.
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που φιλοξενείται σε ιδιόκτητο χώρο 7.500 τετραγωνικών μέτρων (σε υψόμετρο 860 Km) στην Άνω Ασέα, 17 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο φορέα που ευελπιστεί να δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι απλοί και συγκεκριμένοι: α) να προσφέρει ψυχαγωγία στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, β) να δώσει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να παρουσιάζουν το έργο τους, γ) να λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης και πειραματισμού για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό του τμήματός μας.
Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθούν ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια που θα προάγουν την έρευνα και την πειραματική ανάπτυξη σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η έκδοση υλικού με επιστημονικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.
Ως μέλος του φορέα, απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να κάνουν χρήση του χώρου. Προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο υλοποίησης των προτάσεών σας επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 210 9854169 ή στο rodarelis@yahoo.gr, ενώ για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Πάρκου ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ μπορείτε να ενημερώνεστε στο andigoneia.blogspot.com

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Π.Π.Α.
Στυλιανός Ροδαρέλης
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση ποιημάτων στο κοινό, καθώς και η προβολή των ποιητών μέσα από το έργο τους. Την ερμηνεία των ποιημάτων μπορούν ν' αναλάβουν είτε οι ίδιοι οι ποιητές είτε ομάδα εθελοντών φοιτητών από το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο οποίο και εργάζομαι.
Αυτό που θα ήθελα εκ μέρους σας, είναι να γνωστοποιήσετε το Φεστιβάλ μέσα από τις σελίδες του περιοδικού σας, ώστε να μπορέσουν να μετάσχουν οι ποιητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας ή συνεργάζονται με σας. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των ποιημάτων που μπορεί να στείλει ο κάθε ποιητής, όπως δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ποιητών που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.
Ευσεβής πόθος και στόχος, είναι να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ποίησης στις ετήσιες δραστηριότητες του Πολιτιστικού Πάρκου ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ και για αυτό θα ήθελα να καταθέσετε ιδέες και σκέψεις που θα βοηθήσουν στην προβολή της νεοελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας. Ευπρόσδεκτες επίσης είναι οι συμβουλές σας και υποδείξεις σας, σχετικά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

Διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:
ΡΟΔΑΡΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Πυθαγόρα 67, 17563 Π.ΦΑΛΗΡΟ
ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210.9854169
Ηλεκτρονική διεύθυνση  rodarelis@yahoo.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ημερομηνία υποβολής έως 16 Ιουνίου 2008
ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΙΘΕΤΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΣΧΟΛΙΑ:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008

Για την περίοδο του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί προς το παρόν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις που θα έχουν τη μορφή Φεστιβάλ.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13, 19 και 20 Ιουλίου). Θα προβληθούν ταινίες σε ψηφιακή μορφή και Βίντεο Άρτ διάρκειας έως 15 λεπτών. Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: Ψηφιακή τεχνολογία και καλλιτεχνική έκφραση.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ (θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3, 23 και 24 Αυγούστου ). Θα γίνουν παρουσιάσεις ποιημάτων και μια ημερίδα με θέμα: Οι νέοι κλασσικοί ποιητές του 21ου αιώνα.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ mise en place.
α) Το ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
β) Το ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: Σκέψεις και προτάσεις για το θέατρο του 21ου αιώνα.

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.