Λέξημα / Νέα του Βιβλίου / ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2008Ανώνυμος επισκέπτης
Νέα του Βιβλίου Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1405 | Αποστολή από astrofegia |
   Κυρ 11 Μαϊ 2008 
ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2008
31η Γιορτή Βιβλίου με παράλληλες με την έκθεση εκδηλώσεις, στονΠεζόδρομο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 8 έως 20 Μαΐου 2008
     Με σύνθημα Βιβλίο: Ένα Ταξίδι στη Μαγεία της Απόλαυσης, και αφιερωμένη στους νέους και στους φίλους του βιβλίου, ξεκινάει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον ωραιότερο «περίπατο» της Αθήνας, την Πέμπτη 8 Μαΐου η 31η Γιορτή Βιβλίου.
     Πρόκειται για το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας, όπου 300 εκδότες και χιλιάδες νέοι και παλαιοί τίτλοι καλούν τον επισκέπτη στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή τους.
     Ο στόχος της φετινής Γιορτής του Βιβλίου δεν είναι απλώς η έκθεση των εκδοτικών προσπαθειών αλλά η προσέλκυση ενός νέου και δυναμικού κοινού, που πρέπει να δει το βιβλίο σαν ταξίδι, περιπέτεια, απόλαυση  και όχι σαν καταναγκασμό.
     Γι' αυτόν τον λόγο θα πραγματοποιηθούν διάφορες παράλληλες με την έκθεση εκδηλώσεις, όπως συναντήσεις με Έλληνες λογοτέχνες, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, αλλά κυρίως διαδραστικές εκδηλώσεις, όπου χρησιμοποιώντας τη ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν τον μαγικό χώρο του βιβλίου.
     Τη φετινή Γιορτή του Βιβλίου, που μπαίνει αισίως στην τέταρτη δεκαετία διαρκούς παρουσίας, έχουν αγκαλιάσει με θέρμη εκδοτικοί, θεατρικοί, καλλιτεχνικοί, πολιτιστικοί φορείς. Όλες οι εκδηλώσεις θα ανακοινώνονται από τον ημερήσιο Τύπο και τα ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας.
      Η Γιορτή Βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες:http://www.seva.gr
Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.