Λέξημα / Εκδηλώσεις / Τρίτη 15/4/2008Ανώνυμος επισκέπτης
Εκδηλώσεις Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1400 | Αποστολή από ?????? |
   Κυρ 13 Απρ 2008 
Τρίτη 15/4/2008
Ο Σεφέρης για νέους αναγνώστες. Παρουσίαση του βιβλίου στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδου
Η Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» και οι Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ την Τρίτη 15 Απριλίου 2008 και ώρα 19.00 παρουσιάζουν το βιβλίο
«Ο Σεφέρης για νέους αναγνώστες», στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Πραξιτέλους 169 και Μπουμπουλίνας, στον Πειραιά.

Τη φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου έχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευριπίδης Γαραντούδης και ο Τάκης Καγιαλής καθηγητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι Λάμπρος Βαρελάς ερευνητής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Κώστας Κατσουλάρης συγγραφέας - δημοσιογράφος, Μαρία Μαστή βραβευθείσα στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» (περ. 2007), Άννα - Μαρία Σιχάνη και Νάντια Φραγκούλη μεταπτυχιακές φοιτήτριες νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και οι επιμελητές της έκδοσης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα παρευερεθούν πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, εκπρόσωποι των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καθώς το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε αναγνώστες που προσεγγίζουν για πρώτη φορά την ποίηση του Σεφέρη, προσφέρεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση φοιτητές και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.