Λέξημα / Διαγωνισμοί / 3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης από τον Δήμο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.Ανώνυμος επισκέπτης
Διαγωνισμοί Νεότερο Παλαιότερο
'Αρθρο #1395 | Αποστολή από vy8os |
   Κυρ 6 Απρ 2008 
3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης από τον Δήμο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.
3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης από τον Δήμο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Αποστολή συμμετοχών έως 15/06/2008.
Ο Δήμος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας,  π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι  τον   3ο     πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2008 (Ιούλιος 2008).
     Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί, μπορούν να στείλουν ένα (1) αδημοσίευτο  ποίημα που να μην υπερβαίνει τους 40 στίχους, σε 5 (πέντε) αντίτυπα, στην παρακάτω διεύθυνση:
                  -ΔΗΜΟΣ  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Β. Γεωργίου Β' 37, Γαργαλιάνοι 24400, με την ένδειξη: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2008»- ως τις 15 ΙΟΥΝΙΟΥ  2008.
     Το θέμα του ποιήματος είναι ελεύθερο, καθώς και η μορφή του (μοντέρνο ή παραδοσιακό).
     Κάθε αντίτυπο, θα πρέπει να περιέχει μόνο το ποίημα και το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου (που θα αναγράφεται στο κάτω μέρος της σελίδας κάθε αντιτύπου). Τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζομένου, θα πρέπει να περιέχονται σε άλλο, εσώκλειστο στην ίδια επιστολή, μικρότερο φάκελο, που απ' έξω θα αναγράφει και αυτός το ψευδώνυμο του δημιουργού. Αυτοί οι μικρότεροι φάκελοι, θα ανοιχτούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, από την κριτική επιτροπή. Τα ποιήματα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, δ ε ν  θα επιστρέφονται μετά στους δημιουργούς.
    Τα ποιήματα θα κριθούν από 4μελή Επιτροπή, που αποτελείται από ανεγνωρισμένους ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων (λογοτέχνες, ποιητές κ.λ.π.). Θα δοθούν 3 βραβεία (1ο, 2ο και 3ο), τα οποία θα συνοδεύονται από το χρηματικό ποσό των 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα. Ολες αυτές οι διακρίσεις, θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή-ποιητική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί στους Γαργαλιάνους, μέσα στον Ιούλιο 2008, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2008.  Τα χρηματικά ποσά θα αποδοθούν μόνο εάν οι βραβευμένοι παρίστανται στην παραπάνω τελετή.
    Αν κάποια από τα διακριθέντα ποιήματα, τελούν τις προϋποθέσεις για μελοποίηση, θα μελοποιηθούν και θα ερμηνευτούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
    Για πληροφορίες τηλ. 27630-22224, 27630-29004.

Lexima.gr - Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και θέσεις των συντακτών τους.